ATENTIE LA ADOLESCENTI !! BULIMIA

07.12.2020 15:31
 
Este opusul anorexiei:un apetit vorace,imposibil de controlat.Bulimia tinde sa alterneze cu anorexia si este una dintre cele mai comune tulburari de alimentatie din tarile dezvoltate.
Tendința mare de a manca, în special dulciuri,urmata de starea de vinovăție, fustare și frica de ingrasare, duc la provocarea, imediat după masa, a stărilor de vomă.
La început sunt provocate de persoana în cauza, introducându-si degetele pe gat pentru a elimina alimentele consumate , după un anumit timp stările de vomă apar singure imediat după masa, ca un refuz a organismului de a se alimenta și duc la deshidratare, dezechilibru nutritiv și scădere drastica în greutate.
Alimente sau nutrienti:
-Indepartati toate dulciurile si mancarurile grase din dieta bulimicului.
-Inlocuiti-le cu cereale integrale,salate si alte alimente sanatoase care pot satisface apetitul.
Cresteti consumul:
-cereale integrale
-salate
-fructe
-fibre
Reduceti sau eliminati:
-zahar alb
-grasimi totale
Fructele sunt singurele alimente dulci potrivite pentru persoanele care sufera de bulimie.Pe langa zaharuri,fructele ofera vitamine,minerale,fibre si substante fitochimice,care contribuie la controlarea apetitului si la echilibrarea sistemului nervos.
DACĂ VEDEȚI ADOLESCENȚI, CA MĂNÂNCĂ MULTE DULCIURI, DAR SLĂBESC FOARTE MULT, POT AVEA ACEASTA PROBLEMA ȘI TREBUIE SA LUATI MASURI RAPIDE PENTRU A PREVENI AGRAVAREA SITUAȚIEI!