ANOREXIA NERVOASA-o capcana în care cad din ce în ce mai multi adolescenți!!!!!

07.12.2020 15:28
 
Este o tulburare psihologica destul de des intalnita la adolescenti,in care mancarea este refuzata cu scopul de a scadea rapid in greutate.Tinde sa fie precedata de un nivel scazut al respectului de sine si de o forma mai mult sau mai putin grava de subnutritie sau malnutritie.
Când suntem nemulțumiți de greutatea noastră este foarte important sa:
- NU începem o dieta oarecare din diferite surse. Putem risca apariția unor probleme de sănătate din cauza proteinelor / lactatelor în exces sau a combinațiilor alimentare nefavorabile organismului nostru!
-NU ne infometam!! Refuzul de a manca duce la un dezechilibru nutritiv care în scut timp ne trimite la spital cu carente mari.
Pot apărea dereglări metabolice care sa ducă la o slăbire excesiva și imposibilitatea de a ajunge la greutatea normala, fiind prea slab și neasimiland nutrientii necesari.
La prevenirea acestei boli intervine:
-O dieta echilibrata din pruncie si copilarie
-Consumul ridicat de mancaruri normale,cum ar fi salatele,cerealele,leguminoasele,cartofii etc.,si scazut de mancaruri de tip fast-food,sandviciuri,ciocolata,dulciuri si inghetata.
Cresteti consumul:
-carbohidrati
-leguminoase
-zinc
Reduceti sau eliminati:
-zahar alb
-grasimi totale
Întotdeauna apelați la Nutritionist, el va poate ghida procesul de slăbire, sa fie benefic pentru sănătate, personalizand în fiecare luna meniul în funcție de procesul de slăbire și starea de sănătate.