Alimente perfecta pentru fiecare - echilibrul îl aflați la SanSlim

07.12.2020 15:23
 
Oamenii pot consuma aproape orice ca hrana, de la secretii mamare (laptele) pana la cristalele minerale (sarea obisnuita), inclusiv flori, fructe, seminte, tulpini, frunze, radacini, alge marine, ciuperci, oua de peste sau pasari și diverse animale.
Toate acestea, procesate intr-o masura mai mare sau mai mica, ofera pe piata mii de alimente diferite.
Oare faptul ca putem manca toata aceasta varietate de alimente inseamna ca toate sunt la fel de potrivite pentru consum?
Exista o dieta ideala pentru oameni care, pe langa faptul ca ii hraneste, sa le si mentina sănătatea si sa impiedice aparitia bolii?
Cu exceptia laptelui maten in perioada de pruncie, niciun alt aliment nu ofera singur toti nutrientii de care are nevoie omul. Prin urmare, a sti cum sa selectezi si sa combini in mod adecvat alimentele este de o importanta vitala iar Nutritionistul va ajuta cel mai bine în aceasta situație.
Alimente recomandate in mod special
Nu este la fel si in cazul omului? Daca prezenta umana pe planeta Pamant este doar o consecinta incidentala a evolutiei aleatorii, atunci nu ar trebui sa existe alimente ideale. Omul ar trebui sa se adapteze pur si simplu la ce are la dispozitie si, de orice fel ar fi, aceste alimente ar trebui sa ii ofere o sanatate buna.
Totusi, daca omul a fost creat de o Inteligenta superioara, conform unui plan specific si pentru un scop special, atunci ar trebui sa existe, de asemenea, alimente special create pentru o mentinere si o functionare fiziologica optima.
Adaptare, da, dar nu prin eliminarea alimentelor necesare.
Oamenii au o mare capacitate de a se adapta din punct de vedere fiziologic multor tipuri de alimente. In ciuda acestui fapt, stiinta nutritiei a demonstrat ca exista anumite alimente care nu pot fi eliminate, cum ar fi fructele si legumele proaspete.
Nu orice dieta ne poate oferi o sanatate buna,de aceea dietele ținute după ureche pot duce la problemele de sănătate.
Indiferent cat de bine ne adaptam anumitor alimente , cum ar fi cele de origine animala, vom avea in continuare nevoie de legume, care sunt cele mai sanatoase si cele mai potrivite.
De exemplu, eschimosii din Alaska s-au adaptat la o dieta bogata in peste, insa sufera de un numar de boli cronice din cauza consumului scazut de fructe si legume.
Fructele, cerealele si legumele sunt extrem de bogate in antioxidanti si substantele care ii insotesc, cunoscute sub numele de elemente fito-chimice, care actioneaza ca adevarate produse farmaceutice naturale.
Avem cu toții nevoie de o alimentație echilibrata în funcție de stilul de viata și problemele de sănătate, iar Nutritionistul este specialistul care ne poate ajuta cel mai bine.