Alimente benefice pentru inima

07.12.2020 15:51
 
Incearca sa-ti deschizi si sa-ti strangi ritmic pumnul o data pe secunda.Dupa cateva minute,s-ar putea sa te incomodeze si nu va trece mult pana cand vei renunta la acest exercitiu.
Muschiul inimii face un exercitiu similar cu cel al inchiderii si deschiderii pumnului,doar ca o face neincetat,fara sa se opreasca,de la nastere pana la moarte,si fara sa oboseasca,atat timp cat este mentinut intr-o conditie buna.
Aceasta capacitate a miocardului(muschiul care formeaza inima)de a munci fara incetare si fara odihna este una dintre cele mai surprinzatoare fapte ale fiziologiei animale si umane.
Totusi,in realitate,inima se odihneste.Face asta in perioada scurta dintre batai.In cateva zecimi de secunda,miocardul se relaxeaza si primeste sange si nutrienti prin intermediul arterelor coronariene.
Dieta pentru o inima sanatoasa
-Mancati cel putin cinci portii de fructe proaspete pe zi.
-Mancati ce putin o salata proaspata pe zi,unsa cu ulei de masline sau cu seminte.
-Mancati minim doua sau trei portii de legume pe zi.
-Mancati paine si paste integrale in loc de paine alba si paste rafinate.
-Reduceti consumul de sare si zahar.
-Evitati tutunul si cafeaua.
-Faceti exercitii fizice cel putin 40 de minute de trei ori pe saptamana.
O dieta bazata pe fructe,nuci si seminte oleaginoase,legume,leguminoase si cereale integrale preparate simplu are cele mai bune rezultate in prevenirea atacului de cord.
Fructele si legumele trebuie sa formeze baza unei diete sanatoase pentru inima,dupa cum au demonstrat numeroase studii efectuate in toata lumea.