ALIMENTAȚIA RECOMANDATA HIPERACTIVITATEA SI AGRESIVITATEA

07.12.2020 15:27
 
Hiperactivitatea infantila este o problema tot mai prezenta in tarile dezvoltate.Din nefericire,la fel sunt si agresivitatea si violenta in randul tinerilor si al adultilor deopotriva.
CAUZE ALIMENTARE SI DE ALTA NATURA:
Devine din ce in ce mai evident faptul ca dieta joaca un rol important in tulburarile comportamentale.Pe langa produsele care trebuie reduse sau eliminate,mai sunt si alte cauze ale hiperactivitatii si agresivitatii:
-Un mic dejun neadecvat:Copiii care nu isi incep ziua cu un mic dejun complet si sanatos sufera de nervozitate,oboseala,iritabilitate si chiar comportament agresiv.Acelasi lucru se poate spune si depre adulti.
-Contaminare cu plumb:Un studiu desfasurat la Universitatea din Pittsburg(SUA) a aratat ca acei copii care au fost expusi la contaminare cu plumb prezinta un risc mai ridicat de a dezvolta comportamente antisociale,delincventa si agresivitate.
Carnea animalelor si a pestilor crescuti in aproprierea zonelor industriale este de obicei alimentul cu cele mai ridicate niveluri de contaminare cu plumb.
CRESTETI CONSUMUL DE:
-cereale integrale
-germeni de grau
-vitamina b1
REDUCETI SAU ELIMINATI:
-aditivi
-zahar alb
-bauturi excitante
-alcool
-carne
-dulciuri rafinate
Unii coloranti artificiali,cum ar fi tartrazina,pot declansa comportamente hiperactive si chiar agresive,in special la copii.